DUO

Σε αυτή την OPEΝ κατηγορία, δύο άτομα παρουσιάζουν τις δεξιότητές τους ως ένα ενιαίο χορευτικό δίδυμο, εκτελώντας μαζί μια χορογραφημένη ρουτίνα, είτε στέκονται δίπλα-δίπλα, είτε αλλάζουν θέσεις στο χώρο σύμφωνα με τις απαιτήσεις της χορογραφίας.

Στις λάτιν κατηγορίες δεν επιτρέπεται το κράτημα στο ντουέτο και η διεύθυνση-ακολούθηση όπως στο ζευγάρι ντάμα-καβαλιέρος. Παρουσιάζουν συγχρονισμένα τα ίδια βήματα μέσα στη χορογραφία τους. 

Επιπλέον, μπορεί να περιλαμβάνει δυναμικές δεξιότητες και περιστροφές, προσδίδοντας χάρη και τεχνική, χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι καβαλιέρου-ντάμας.

Στις κατηγορίες, street dance, freestyle, contemporary και belly dance μπορεί να υπάρχει αλληλεπίδραση με διαφορετικές κινήσεις του ενός από του άλλου και ίσως πιάσιμο-κράτημα μεταξύ των δύο χορευτών σε κάποια σημεία της χορογραφίας τους. 

Η ρουτίνα μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία χορού με συγκεκριμένα βήματα ή ελεύθερη χορογραφία, προβάλλοντας περίπλοκη συνεργασία μεταξύ τους και επιδεικνύοντας συντονισμό.