Ο μεγάλος διήμερος διαγωνισμός του IDTA GREEK AREA είναι πια θεσμός. το 10ο GREEK IDTA SPRING DANCE CLASSIC θα διεξαχθεί 2 και 3 Απριλίου 2022 , στην Αίθουσα δεξιώσεων Grand Cavallari : Λεωφόρος Πάρνηθος 370, Δήμος Αχαρνών., Τηλ: 210 2460344.

Την πρώτη μέρα του διαγωνισμού ξεκινώντας απο φέτος (2022) θα γίνονται όλες οι κατηγορίες belly dance, freestyle, street dance καθώς και οι κατηγορίες All ladies Latin & Show Latin, ξεκινώντας ηλικιακά απο τα Juvenilles , και συνεχίζοντας προς τους Adults.

Την Κυριακή, δεύτερη μέρα του διαγωνισμού, γίνονται οι κατηγορίες latin & ballroom χορών σε ζευγάρια και σόλο, για όλες τις ηλικίες. Στο διαγωνισμό αυτό υπάρχουν κατηγορίες όπου χορεύουν ερασιτέχνες μεταξύ τους σε ανοικτές και κλειστές κατηγορίες (χορογραφία & βηματολόγιο αντίστοιχα), κατηγορίες όπου ο/η δάσκαλος/α συνοδεύει τους μαθητές του, ενώ είναι δυνατή η συμμετοχή αθλητών χορού στις κατηγορίες open.Η βραδιά κλείνει με τον τελικό της κατηγορίες 5 Dance Open Latin Adults. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ένα εντυπωσιακό show σε latin ή/και ballroom χορούς από κάποιο διακεκριμένο χορευτικό ζευγάρι του εξωτερικού.

Μέσα στο διήμερο αυτό, γίνονται τα ετήσια σεμινάρια του IDTA που μπορούν να τα παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, στα οποία όμως τα μέλη έχουν δωρεάν είσοδο, καθώς και η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Greek Area και η διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου.